tisdag 27 april 2010

Oskarshamn Pike Open


Då var denna tävling avklarad, fisket var otroligt trögt. Totalt var det 79 deltagare och mer eller mindre alla hade dåligt fiske. Fisken lekte under denna helgen vilket kan ha bidragit till det dåliga resultatet.
Vi såg mycket fisk, även större exemplar och hade endel efterföljare/hugg men dom var långt ifrån intresserade.
Vi fiskade med jerkbait, jigg och spinnfluga men inget hjälpte. Vi landade tillslut bara 2 mindre gäddor.
Vädret var kanon med strålande sol, tävlingen som vanligt rolig och bra arrangerad med mycket priser och deltagarantalet bara ökar för varje gång. (Lite bilder kommer..)

7 kommentarer:

  1. Ja gäddorna var ju inte direkt lätt flörtade. det som hjälpte oss var hårt jerkande för att få intresse och sen näst in till lägga betet på botten och med små jerkar ta hem betet jättesakta. Vi försökte med precis alla sorters bete med men bara naturtrogna jerkar fungerade. Vi fick väl 90% på Wolfcreeks abborre och mört.
    Till hösten visar vi att växjö är att räkna med. mvh Fredrik pikeerror.com

    SvaraRadera
  2. Nej, dom var ju inte det. Första dagen hade vi många efterföljare och hugg och andra dagen var det stendött. Vi provade allt men inget verkade gå bättre än något annat för vår del.
    Har du hört något om någon lokal tävling? Vet att det brukar gå någon tävling på Helga resp. Åsnen.. Glöm inte Kalmartävlingen i början av Juni! :-) //Christofer

    SvaraRadera
  3. det brukar ju alltid vara en göstävling i åsnen som cityfiske arrangerar. Vi åker nog två alt tre båtar till kalmar. Förra hösten var vi 6 cm ifrån vinst. Vi hittade en liten vik där vi fick över 40 gäddor. Men vi har lite dålig koll på kalmar under sommaren. Höstfisket känns mycket enklare än att leta givande undervattensöar på sommaren.

    SvaraRadera
  4. Okej! Ja vi åker en alt. två båtar till Kalmar. Okej, go vik! Vi kör troligtvis runt vånevik (Påskallavik) då jag har stuga där även under Kalmartävlingen.

    SvaraRadera
  5. Vi hyr antagligen en stuga på oknö och fiskar ovanför timmernabben. Där finns gott om brunvatten.

    SvaraRadera
  6. Okej, många som fiskar runt oknö. Ser fint ut där, har bara vart där med bil och kikat

    SvaraRadera
  7. Rafshagen skall icke glömmas. En "vik" som levererat många större fiskar. Dessutom en sjön vik att fiska ur. Sommarfisket är dock som det är, fiskar ALDRIG gädda på sommaren vanligtvis men verkar inte bättre än att man får lägga ett pass i Juni. :)

    SvaraRadera